Arkivat Përditshëm e premte dhjetor 29th, 2017

29 Dhjetor 1919, mërgimtarët e Kanadasë, Zvicrës dhe Amerikës; protestë telegrafike...

Përfaqësuesit e komuniteteve të mërgimtarëve shqiptarë në Kanada, Amerikë e Zvicër, më 29 Dhjetor 1919, i drejtuan Parlamentit Italian në Romë, një protestë telegrafike...

29 Dhjetor 1920, doli numri i parë i gazetës së pa...

Në qytetin e Korçës, me 29 Dhjetor 1920, doli numri i parë i gazetës me katër faqe “Shkrepëtim’e Korçës”, me moton “e paanëshme që...

29 Dhjetor 1924, plagët e betejës shuan Elez Isufin; një jetë...

Atdhetari dhe udhëheqësi i shquar popullor për mbrojtjen e Pavarësisë Kombëtare dhe tërësisë tokësore të Shqipërisë, Elez Isufi, vdiq nga plagët e marra në...

29 Dhjetor 1944, shënohet sot ringritja e ATSH-së

Më 29 Dhjetor1944 u ringrit dhe filloi veprimtarinë e saj Agjensia Telegrafike Shqiptare, institucion qëndror informativ i shtetit shqiptar. Ajo ka ekzistuar që në...

29 Dhjetor 1968, përkujtohet mjeku i shquar Janko Theodhosi

Sot përkujtohet një nga luftëtarët e vjetër për shëndetin dhe jetën e njeriut. Doktor Janko Theodhosi u lind në Korçë, ku mori mësimet e...

29 Dhjetor 1996, rivarrimi i eshtrave të At Gjergj Fishtës

Në Kishën Françeskane të Gjuhadolit në Shkodër, më 29 Dhjetor 1996, u bë rivarrimi i eshtrave të At Gjergj Fishtës. Siç dihet, kleriku dhe...

29 Dhjetor 2006, Elbasani nderon Akademikët A. Buda e A. Popa

Akademikët Aleks Buda dhe Agim Popa, më 29 Dhjetor u shpallën “Qytetarë Nderi” të Elbasanit. Puna e shquar dhe veprimtaria e tyre e gjerë,...