Arkivat Përditshëm e shtunë dhjetor 30th, 2017

30 Dhjetor 1903, lindi Odhise Paskali, babai i skulpturës Shqiptare

“Skulptori i Popullit” dhe anëtari  i Akademisë së Shkencave Odhise Paskali, u lind në Përmet, më 30 Dhjetor 1903. Ai e shkroi biografinë e...

30 Dhjetor 1912, u shua Gjergj Qiriazi, rilindas i madh, publicist...

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së rilindasit të shquar, publicistit dhe pedagogut Gjergj Qiriazi. Ai u bë nismëtar dhe krijues i klubit shqiptar “Bashkimi”...

30 Dhjetor 1921, u krijua Kryqi i Kuq Shqiptar

Organizata humanitare e Kryqit të Kuq Shqiptar,  u krijua më 30 Dhjetor 1921. Në vitin 1923, u anëtarësua në Ligën Ndërkombëtare të Shoqërive të...

30 Dhjetor 1985, u shua Theofan Papa, studiues i shquar i...

Vdekja e parakohshme e Theofan Papës, më 30 Dhjetor 1985, ishte një humbje e madhe për kulturën tonë kombëtare. Ai mbetet si një nga...