Arkivat Përditshëm e diel dhjetor 31st, 2017

31 Dhjetor 1454, përballë ekspeditës kundër shqiptarëve Venediku mban anën e...

Të informuar për ekspeditën osmane, që po përgatitej kundër Shqipërisë, Senati i Venedikut, i mbledhur më 31 Dhjetor 1454, vendosi “se duhet të ruajmë...

31 Dhjetor 1901, ndahet nga jeta Zef Serembe, një nga lirikët...

Ditën e fundit të vitit 1901, u nda nga jeta Zef Serembe, një nga lirikët më të fuqishëm dhe më të ndjeshëm të letërsisë...

31 Dhjetor 1919, raport i gjeneralit francez De Furtu: trazirat në...

Në raportin, që i dërgon komandës në Selanik, më 31 Dhjetor 1919, gjenerali francez De Furtu, shkruan për trazirat në Shqipëri, sidomos në Shqipërinë...

31 Dhjetor 1937, koncert në Oborrin Mbretëror i Tefta Tashkos

Mbrëmjen e 31 Dhjetorit 1937, Tefta Tashko dhe pianistja Lola Aleksi, dhanë një koncert festiv në Oborrin Mbretëror në Tiranë. Ishin të pranishëm Mbreti...

31 Dhjetor 1943, u mbajt Konferenca e Bujanit

Më 31 Dhjetor 1943 deri më 2 Janar 1944, në malësinë e Gjakovës, zhvilloi punimet Konferenca e Bujanit, e cilësuar shpesh si Lidhja e...

31 Dhjetor 1958, Shqipëria merr pjesë në Vitin e tretë Gjeofizik...

31 Korrik 1957 deri më 31 Dhjetor 1958, u organizua “Viti i tretë gjeofizik ndërkombëtar”, ku për here të parë mori pjesë edhe vendi...