Arkivat Përditshëm e hënë janar 1st, 2018

1 Janar 1702, lindi Dom Gjon Nikollë Kazazi, zbulues i “Mesharit”

Më 1 Janar 1702, u lind Dom Gjon Nikollë Kazazi, doktor i teologjisë dhe filozofië, zbulues i “Mesharit” të Gjon Buzukut, dokumenti më i...

1 Janar 1860, botohet gazeta “Pellazgu”

Në Lamia të Greqisë, më 1 Janar 1860, nisi të botohej gazeta “Pellazgu”, që ishte një nga organet më të hershme të shtypit shqiptar....

1 Janar 1884, u krijua shoqëria patriotike “Dëshira” nga mërgimtarët e...

Mërgimtarët shqiptarë në Sofje, më 1 Janar 1884, krijuan shoqërinë patriotike “Dëshira”. Ajo i përhapi degët e saja në të gjitha qytetet bullgare, ku...

1 Janar 1913, mbërrin në Londër delegacioni i Qeverisë së Përkohshme...

Më 1 Janar 1913, arriti në Londër delegacioni i Qeverisë së Përkohshme të Vlorës i përbërë nga Mehmet Konica, Rasih Dino dhe Filip Noga....

1 Janar 1920, krijohet Komisioni Organizues i Kongresit të Lushnjës

Në Lushnjë, më 1 Janar 1920, u krijua Komisioni Organizues i Kongresit të Lushnjës i cili përpiloi programin e Kongresit dhe e shpërndau atë...

1 Janar 1937, lindi aktori i skenës shqiptare Demir Hyskja

Në Elbasan, më 1 Janar 1937, u lind aktori i skenës dhe ekranit shqiptar Demir Hyskja. Ai doli nga lëvizja amatore; studimet e larta...

1 Janar 1942, publikohet deklarata e OKB

Më 1 Janar 1942, u publikua deklarata e Kombeve të Bashkuara. Shqipëria u pranua në OKB, në Dhjetor të vitit 1955.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...