Arkivat Përditshëm e martë janar 2nd, 2018

Janar 1621, relacion i Pjetër Budit; shqiptarët janë të vendosur të...

Relacioni që Pjetër Budi i dërgoi ditët e para të Janarit 1621, kardinalit Gocadimo, përbën një dokumet të rëndësishëm historik për kishën dhe historinë...

2 Janar 1889, lindi Tito Skipo, këngëtar i famshëm arbëresh

Në Leçe të Italisë, në një familje të varfër arbëreshe, më 2 Janar 1889, u lind një nga figurat më të shquara të kulturës...

2 Janar 1942, Shqipëria nënshkruan paktin kundër fuqive të boshtit

1942 – Në Uashington, Shtëpia e Bardhë njofton se Pakti kundër Fuqive të Boshtit ishte nënshkruar nga 26 vende. Por as Etiopia dhe as...

2 Janar 1946, Mbretëria Shqiptare u shpall de jure e jashtëligjshme

1946 – Shqipëri: Një muaj pasi Fronti Demokratik mori kontrollin e Asamblesë së re Kombëtare, qeveria komuniste  shpalli jasht-ligjësimin e monarkisë. Kështu, mbreti Zog...