Arkivat Përditshëm e mërkurë janar 3rd, 2018

3 Janar 1809, luhet në Dardhë pjesa teatrore “Lufta e Trojës”

Me rastin e festës së motit të ri, në vitin 1809, në fshatin malor të Dardhës në Devoll, trupa amatore luajti pjesën teatrore “Lufta...

3 Janar 1910, miratohet në Rumani statuti i “Bashkimit”

Në Kostancë të Rumanisë, më 3 Janar 1910, mërgimtarët tanë miratuan statutin e shoqërisë së pavarur “Bashkimi”. Kryetar u zgjodh Avokati Joan Mihal Lehova....

3 Janar 1924, grevë e arsimtarëve shqiptarë

Në Korçë më 3 Janar 1924, shpërtheu greva e mësuesve e cila u shtri edhe në Tiranë, Kavajë, Gjirokastër dhe Shkodër. Grevistët kërkonin përmirësimin...

3 Janar 1928, u krijuan me ligj dekoratat e Kryqit...

Për të gjallëruar veprimtarinë e Kryqit të Kuq Shqiptar, me dekret-ligjin e datës 3 Janar 1928, u krijuan dekoratat e Kryqit të Kuq Shqiptar...

3 Janar 1931, u luajt në Elbasan komedia e Molierit

Më 3 Janar 1931, grupi teatror i qytetit të Elbasanit shfaqi për publikun e qytetit komedinë e dramaturgut francez Molier “Doktor pa dashka”. Shtypi...

3 Janar 1957, u dekorua Ansambli i Ushtrisë

Në një nga sallat e Shtëpisë Qëndrore të Ushtrisë në Tiranë, më 3 Janar 1957, u zhvillua ceremonia e dekorimit të Ansamblit të Ushtrisë...

3 Janar 1946, ndihmat e “Vatrës” për Shqipërinë; mbi 800...

Më 3 Janar  1946, shefi i misionit të UNRRAS në Shqipëri, ftoi në Washington sekretarin e Federatës Panshqiptare “Vatra” Qerim Panariti dhe pas bisedimeve...

3 Janar 1961, doli numri i parë i gazetës “Drita”

Më 3 Janar 1961 doli numri i parë i gazetës “Drita”, organ i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë. Gazeta e Përjavshme përmbante...

3 Janar 1965, u luajt në Tiranë opera për fëmijë “Maçoku...

Trupa e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 3 Janar 1965, vuri në skenë operën për fëmijë, “Maçoku me çizme”, sipas motiveve...

3 Janar 1966, u përurua Instituti i Lartë i Arteve

Në Tiranë, më 3 Janar 1966, u përurua Instituti i Lartë i Arteve, institucioni më i lartë arsimor i asaj kohe për pregatitjen  e...

3 Janar 1987, u shua Gjekë Gjokaj, autor i Abetares...

Më 3 Janar 1987, u nda nga jeta pedagogu kosovar Gjekë Gjokaj. U lind në Miled të Malësisë.  Mësimet e para i mori në...