Arkivat Përditshëm e enjte janar 4th, 2018

4 Janar 1841, lindi Hodo Sokoli; Lidhja e Prizrenit i...

Më 4 Janar 1841, u lind Hodo Sokoli, veprimtar i njohur i Lidhjes së Prizrenit, kryetar i degës së Lidhjes për mbrojtjen e Shkodrës....

4 Janar 1881, Sulejman Vokshi çliroi Shkupin

Më 4 Janar 1881, repartet e Lidhjes së Prizrenit, të komanduara nga Sulejman Vokshi, çliruan Shkupin. Ndërkohë Luma, Gucia, Gjakova dhe Peja i kishin...

4 Janar 1887, intensifikohet veprimtaria e shoqërisë “Drita”

Dymbëdhjetë dekada të shkuara, mërgimtarët tanë në Rumani, nën drejtimin e Nikolla Naços, i ripërtërinë dhe intensifikuan veprimtarinë e shoqërisë “Drita”. Në mbledhjen e...

4 Janar 1861, lindi në Manastir atdhetari Gjerasim Qiriazi

Në një familje patriotike kolonjare të vendosur në Manastir, më 4 Janar 1861, u lind atdhetari, pedagogu dhe publicist Gjerasim Qiriazi. I pajisur me...

4 Janar 1899, Preng Doçi themeloi shoqërinë “Bashkimi” në Shkodër

Në Janar 1899, me nismën e abatit Preng Doçi, në Shkodër u krijua shoqëria “Bashkimi”, ku dhanë ndihmesën e tyre për gjuhën dhe kulturën...

4 Janar 1924, lindi artisti Kadri Roshi

Artisti i Popullit, Kadri Roshi, një nga figurat më të ndritura të skenës dhe ekranit shqiptar, u lind më 4 Janar 1924. Rruga e...

4 Janar 1975, Shqipëria aderoi në Konventën Doganore të Transportit...

Më 4 Janar 1975, vendi ynë aderoi në “Konventën Doganore për Transportin Ndërkombëtar të Mallrave - TIR”. Konventa u përfundua në Gjenevë në vitin...