Arkivat Përditshëm e diel janar 7th, 2018

7 Janar 1916, ushtritë austro-hungareze depërtojnë deri në Vjosë

Me gjithë neutralitetin e shpallur nga fuqitë e mëdha, në Janar të vitit 1916, ushtritë austro-hungareze, në ndjekje të forcave serbe, që kishin pushtuar...

7 Janar 1927, u hap në Durrës kinema “Esperia”

Më 7 Janar 1927, në Durrës u hap kinoteatri “Esperia”, e para kinema publike e qëndrueshme e qytetit të lashtë. Që nga ajo kohë...

7 Janar 1928, lindi mjeku dhe shkrimtari Emil Cimbi

Në Ploçan të Gjirokastrës, më 7 Janar 1928, u lind mjeku dhe shkrimtari Emil Cimbi. Pas diplomimit në Universitetin e Bukureshtit ka shërbyer si...

7 Janar 1936, “Luçe” transmeton dokumentarin “Pamje nga Kruja”

Në kinema “Nacional”, të Tiranës, më 7 Janar 1936, u shfaq filmi dokumentar, “Pamje nga Kruja”, realizuar nga Instituti Kinematografik Italian “Luçe”.Referencat: Thimi Çollaku /...

7 Janar 1957, u shua Hafiz Ali Korça, atdhetar e filozof

Më 7 Janar 1957, u nda nga jeta kleriku, atdhetari, poeti dhe filozofi Hafiz Ali Korça. U lind në Korçë në vitin 1873. Diplomën...

7 Janar 1983, “Halili dhe Hajrija” krijoi bazat e traditës shqiptare...

“Halili dhe Hajrija”, një nga baletet shqiptare më të arrira, sipas dramës me temë historike të Kol Jakovës, me koreografi të Panajot Kanaçit dhe...

7 Janar 1992, marrëveshje bashkëpunimi me Libanin

Midis qeverisë Shqiptare dhe asaj Libaneze, më 7 Janar 1992, u nënshkrua marrëveshja për bashkëpunimin ekonomik, shkencor dhe teknik midis dy vendeve. Referencat: Thimi Çollaku /...

7 Janar 1997, në Tetarin “Dodona” të Prishtinës u dha shfaqja...

Më 7 Janar 1997, në Teatrin e Kukullave “Dodona” të Prishtinës, u dha premiera e shfaqjes “Goni Trazavaçi”, sipas poems së Adelina Mamaqit me...