Arkivat Përditshëm e enjte janar 11th, 2018

Kalaja e tri feve

Kalaja 2000 vjeçare e Elbasanit është një nga shembujt më origjinalë dhe më konkretë të bashkëjetesës fetare në vendin tonë. Brenda një hapësire shumë...

Muzeu Etno Kastrioti

Në Deçan të Kosovës është një muze privat shumë interesant me emrin Muzeu Etno Kastrioti. Koleksionisti Miftar Jonuzaj nga fshati Isniq falë pasionit të...

11 Janar 1930, “Luçe” shfaq dokumentarin e parë për Shqipërinë

Më 11 Janar 1930 në kinema “Nacional” në Tiranë u dha premiera e filmit “Peisazhe nga krahinat e Shkodrës”, një nga dokumentarët e parë...

11 Janar 1995, Shqipëria nënshkruan program partneriteti me NATO-n

Në Janar të vitit 1995, Shqipëria dhe NATO-s nënshkruan “Programin Individual të Partneritetit për Paqe”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

11 Janar 1912, Hasan Prishtina kërcënon Perandorinë Osmane

Më 11 Janar 1912, Hasan Prishtina, me cilësinë e deputetit të parlamentit të Perandorisë Osmane, në emër të grupit kombëtar shqiptar, paraqiti një memorandum...

11 Janar 1930, doli numri i parë i revistës letrare “Ars”

Numri i parë i të përjavshmes kulturore letrare “Ars” doli në Korçë më 11 Janar 1930. Ajo botonte lajme nga jeta e “Parisit të...

11 Janar 1931, Kongresi i Stomatologëve Shqiptarë

Në Tiranë më 11 Janar 1931, filloi punimet kongresi i stomatologëve shqiptarë. Morën pjesë mjekë stomatologë nga të gjitha qarqet e vendit. Kongresi ngriti...

11 Janar 1937, Mbreti Zog I sjell eshtrat e Naim Frashërit...

8 dekada më parë Mbreti Zog I, me 11 Janar 1937, dergoi në Stamboll një komision për tërheqjen e eshtrave të poetit kombëtar Naim...

11 Janar 1946, nga Monarki Shqipëria bëhet Republikë Popullore

Asambleja Kushtetuese, që doli nga zgjedhjet e para të pas luftës, me 11 Janar 1946, shpalli Republikën Popullore të Shqipërisë, sot Republika e Shqipërisë....

11 Janar 1946, u krijua Klubi Sportiv “Partizani”

Më 11 Janar 1946, u krijua Klubi Sportiv i Ushtrisë Popullore “Partizani”. Ai zhvillonte të gjitha llojet e sportit për meshkuj dhe femra, por...

11 Janar 1953, u themelua Teatri Profesionist i Durrësit

Më 11 Janar 1953, u ngrit Teatri Profesionist i qytetit të Durrësit, që mori emrin e aktorit të madh “Aleksandër Moisiu”. Spektakli i parë...

11 Janar 1953, premierë e pjesës “Esmeralda”; gur themeli në baletin...

Në skenën e Teatrit të Filarmonisë Shqiptare në Tiranë, më 11 Janar 1953, u dha premiera e baletit “Esmeralda” me muzikë të Çezar Punjit,...

11 Janar 1991, u nënshkrua protokoll tregëtar me Turqinë

Në Tiranë, më 11 Janar 1991, midis qeverisë Turke dhe asaj Shqiptare u nënshkrua “protokolli për problemet ekonomike e tregëtare”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

11 Janar 1997, u shua pedagogu kosovar Dant Obertnica

Më 11 Janar 1997 u nda nga jeta pedagogu kosovar Dant Obertnica. Ka dhënë mësim dhe ka drejtuar disa shkolla në shumë fshatra dhe...

11 Janar 1999, Kadri Roshi vlerësohet “Nderi i Kombit”

Presidenti i Republikës së Shqipërisë Rexhep Meidani, më 11 Janar 1999, i akordoi Artistit të Popullit Kadri Roshi, titullin e lartë “Nderi i Kombit”....