Arkivat Përditshëm e hënë janar 15th, 2018

15 Janar 1622, vihet në një skenë shqiptare Molieri

Artisti dhe dramaturgu famëmadh francez, Zhan Baptistë Poklen Molier, i lindur më 15 Janar 1622, ka hyrë në skenën shqiptare, atëherë kur Shqipëria nuk...

15 Janar 1851, lindi poeti i madh rumun Mihal Eminesku; me...

Më 15 Janar 1851, lindi poeti më i madh rumun me origjinë shqiptare Mihal Eminesku. Filloi të botojë poezi që në moshën 16 vjeçare....

15 Janar 1827, u ekspozua në Luvër të Parisit vepra “Gratë...

Në muzeu e Luvrit në Paris, është ekspozuar tabloja “Gratë Suljote”, realizuar në vitin 1827, nga piktori i shquar hollandez Ari Shefer, të cilit...

15 Janar 1891, lindi albanologu Franc Babinger

Më 15 Janar 1891 u lind historiani gjerman dhe albanologu i shquar Franc Babinger. Ka lënë mbi 500 studime e artikuj. Në krijimtarinë e...

15 Janar 1897, doli në Itali numri i parë i gazetës...

Në Katanxaro të Italisë, më 15 Janar 1897, doli gazeta e përdyjavshme politike, letrare dhe kulturore “La nazione Albanese” (Kombi Shqiptar) me 12-16 faqe....

15 Janar 1917, Parashqevi Qiriazi botoi në Boston “Yllin e mëngjesit”

Në anën tjetër të Oqeanit, në Boston të Shteteve të Bashkuara, një nga figurat më të shquara të Rilindjes sonë Kombëtare, Parashqevi Qiriazi nxorri,...

15 Janar 1922, lindi Mustafa Greblleshi, shkrimtar e përkthyes

Poeti, shkrimtari dhe përkthyesi Mustafa Greblleshi, u lind më 15 Janar 1922. Ka lënë trashëgimi të pasur letrare të botuara në revistat “Njeriu”, “Bleta”....

15 Janar 1932, lindi piktori Ksenofon Dilo

Piktori i Merituar Ksenofon Dilo, u lind në Gjirokastër, më 15 Janar 1932. U diplomua në Akademinë e Arteve të Bukura në Pragë dhe...

15 Janar 1997, u nda nga jeta Akademiku kosovar Osman Imami

Më 15 Janar 1997, u nda nga bota shqiptare e shkencës Akademiku Kosovar Osman Imami “Mjek i Popullit”, mikrobiolog dhe infektolog, kryeshef i Entit...