Arkivat Përditshëm e martë janar 16th, 2018

QMKSH ju fton të merrni pjesë në Ekspozitën:550 VJETORI I VDEKJES...

Ekspozita hapet në ambientet e QMKSH, ditën e mërkurë, dt. 16 janar 2018, ora 18. Në ekspozitë do të paraqiten: -Afro 100 libra të autorëve shqiptarë...

16 Janar 1862, lindi Bajram Curri, tribun i vegjëlisë

Në Gjakovë më 16 Janar 1862, lindi atdhetari dhe demokrati Bajram Curri, udhëheqës për çlirimin e kombit, Hero i Popullit. Ishte një nga organizatorët...

16 Janar 1910, vdiq në burg patrioti Vasil Negovani

Vdiq në burgun e Manastirit, më 16 Janar 1910, patrioti Vasil Negovani. Ai u ndalua pasi  kërkonte që shërbesat në kishat ortodokse shqiptare të...

16 Janar 1920, letër e Luigj Bumçit për Konferencën e Paqes

Kryetari i delegacionit shqiptar në Konferencën e Parisit, Luigj Bumçi, më 16 Janar 1920, iu drejtua me një letër kryetarit të Lidhjes së Kombeve. Me...

16 Janar 1947, u lind gazetari dhe publicisti kosovar Hasan Mal...

Shkrimtari dhe gazetari kosovar Hasan Mal Hasani, u lind në Dushkaj të Gjakovës më 16 Janar 1947 dhe u diplomua në Universitetin e Prishtinës....

16 Janar 1967, u krijua Estrada e Ushtarit, trupë profesioniste e...

Pranë Shtëpisë Qëndrore të Ushtrisë, më 16 Janar 1967, krahas Asamblit Artistik të Ushtrisë dhe Orkestrës Frymore, u krijua një trupë tjetër profesioniste, “Estrada...

16 Janar 1977, premierë e baletit për fëmijë “Shqiponja sypatrembur”

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 16 Janar 1977, u dha premiera e baletit për fëmijë “Shqiponja sypatrembur” me...

16 Janar 1996, u shua profesori Dhimitër Beduli, teolog

Më 16 Janar 1996 vdiq teologu Dhimitër Beduli, studiues i kulturës Bizantine, shkrimtar dhe përkthyes që është quajtur edhe “bibliotekë e gjallë”. Ka lënë...