Arkivat Përditshëm e enjte janar 18th, 2018

Marin Mema, gazetari që promovon historinë dhe kulturën shqiptare

Presidenti i nderit të Qendrës Mbarëkombëtare të Koleksionistëve Shqiptarë, pati sot një mik të veçantë. Pena e tij prek tema interesante. Trajtimi i një...

Stërnipi i Skënderbeut në koleksionin mbretëror të Anglisë në shek XVIII

Për shqiptarët Skënderbeu rron e do të rrojë sa dielli të bëjë dritë në faqe të dheut. Po edhe sa shekuj pas vdekjes së...

18 Janar 1881, Shkupi, Mitrovica, Vushtria dhe Gjilani u çliruan nga...

Më 18 Janar 1881, forcat e Lidhjes së Prizrenit, të komanduara nga Sulejman Vokshi, çliruan Shkupin. Gjatë Janarit të atij viti, u çlirua dhe...

18 Janar 1900, lindi Skënder Luarasi, intelektual kalibri

Në Luaras të Kolonjës, më 19 Janar 1900, u lind Skënder Luarasi, patriot dhe demokrat, shkrimtar, përkthyes, pedagog. Studimet e larta i kreu në...

18 Janar 1919, u hap Konferenca e Paqes në Paris

Në Paris, më 18 Janar 1919, u hap Konferenca e Paqes. Me gjithë neutralitetin e shpallur nga vetë Fuqitë e Mëdha, Shqipëria u trajtua...

18 Janar 1919, doli në Shkodër numri i parë i gazetës...

Në Shkodër, më 18 Janar 1919, doli numri i parë i gazetës politiko-shoqërore “Populli”. Atë e drejtonte patrioti Sali Nivica. Trajtoi probleme të rëndësishme...

18 Janar 1929, lindi gazetari i njohur sportiv Kristofor Grillo

Një nga gazetarët e parë sportive, Kristofor Grillo, u lind në Vuno të Himarës, më 18 Janar 1929. Mbaroi Institutin Pedagogjik, por që më...

18 Janar 1935, lindi Pjetër Arbnori

“Mandela i Shqipërisë”, siç është quajtur Pjetër Arbnori, u lind në Durrës, më 18 Janar 1935. U diplomua në Universitetin e Tiranës dhe fillimisht...

18 Janar 1927, përurimi i shkollës Shqiptaro-Amerikane

Në Malin e Robit, më 18 Janar 1927, u përurua Shkolla Shqiptaro-Amerikane e Bujqësisë dhe katundi “Përparimi”, të ngritur me financimet e fondacionit Amerikan...

18 Janar 1991, doli në Prishtinë gazeta “Bujku”

Pas ndalimit të gazetës “Rilindja”, në Prishtinë, më 18 Janar 1991, doli numri i parë i gazetës “Bujku”, që u kthye në tribunën e...

18 Janar 1992, u shua Andrea Xega, inxhinier i minierave

Më 18 Janar 1992, u nda nga bota shkencore shqiptare inxhinieri Andrea Xega, personalitet i shkencave minerare dhe shkencëtari poliedrik. U lind në Korçë...