Arkivat Përditshëm e premte janar 19th, 2018

19 Janar 1734, u themelua në Itali Kolegji Arbëresh i Shën...

Në Shën Adriani të Italisë, më 19 Janar 1734, u çel Kolegji Arbëresh. Në fillim u quajt Kolegji Arbëresh Korsini dhe më pas Kolegji...

19 Janar 1918, koncert në Sofje i shoqërisë “Dëshira”

Shoqëria “Dëshira” e mërgimtarëve tanë në Sofje, më 19 Janar 1918, organizoi një concert ku këndoi kori shqiptar dhe solistët, u recituan vjersha e...

19 Janar 1926, marrëveshje me Çekosllovakinë

Me shkëmbim notash, më 19 Janar 1926, u përfundua në Tiranë “Marrëveshja tregtare provizore mbi bazën e reciprocitetit dhe kombit më të favorizuar midis...

19 Janar 1939, lindi Agron Reka, sportist rekordesh e inxhinier

Në Durrës më 19 Janar 1939, u lind Agron Reka, inxhinier i sistemeve agrare dhe sportist i apasionuar. Pas shkollës së mesme bujqësore në...

19 Janar 1943, përkujtohet poeti arbëresh Luigj Petrosi, publikoi “O...

Bota letrare shqiptare përkujton sot shkrimtarin dhe përkthyesin arbëresh Luigj Petrosi. Vdiq në Janar të vitit 1843. Ishte i pari që publikoi këngën arbëreshe...

19 Janar 1993, Shqipëria miratoi një ligj për mbrojtjen e bimëve

Më 19 Janar 1993, Kuvendi i Shqipërisë miratoi ligjin “Mbi mbrojtjen e bimëve”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

19 Janar 1995, vizitë në Tiranë e Pitkinit

Aktori i shquar britanik Norman Uisdom, apo siç njihet në publik, Pitkini, më 19 Janar 1995 arriti në Tiranë për një vizitë 4 ditore....

19 Janar 1997, premierë e operas “Palaçot”

Në Teatrin e Operas dhe Baletit në Tiranë, më 19 Janar 1997, u dha premiera e operas “Palaçot” të Ruxhero Leonkavallos. Opera u vu...

19 Janar 1997, ekspozitë e piktorit Skënder Kamberi në Greqi

Më 19 Janar 1997, piktori ynë Skënder Kamberi, hapi në qytetet greke Livadhja, Makropolis dhe Agrinjo, tre ekspozita të suksesshme vetjake me 40 punime....