Arkivat Përditshëm e shtunë janar 20th, 2018

Përmeti shpallet “Qendër e Mbrojtur Historike”

Ministria e Kulturës në bashkëpunim me Institutin e Monumenteve të Kulturës, i ka dhënë qytetit të Përmetit statusin “Qendër e Mbrojtur Historike”. Ky vendim...

20 Janar 1870, Elena Gjika i shkruan De Radës: Ka ardhur...

Elena Gjika ka lënë një korrespondencë të pasur me shumë personalitete shqiptare dhe të huaja, që përbejnë dokumente të rëndësishme për historinë tonë. Në...

20 Janar 1899, lindi gazetari dhe publicisti Gjergj Bubani

Në Boboshticë të Korçës, më 20 Janar 1899, u lind gazetari dhe publicisti Gjergj Bubani. Shkroi dhe drejtoi disa organe të shtypit shqiptar në...

20 Janar 1924, marrëveshje për lundrim e tregëti me Italinë

Midis Qeverisë Shqipëtare dhe asaj italiane, u nënshkrua në Romë, më 20 Janar 1924, “Traktati i tregëtisë dhe Lundrimit”. Ahmet Zogu nguroi t’ia paraqesë...

20 Janar 1925, u shua Hoxhë Kadriu, patriot, demokrat

Më 20 Janar 1925, u shua Kadri Prishtina, ose siç ka hyrë në histori Hoxhë Kadriu, jurist e burrë shteti, atdhetar e luftëtar për...

20 Janar 1943, u formua kabineti i Eqerem Libohovës

Në Tiranë, më 20 Janar 1943, u formua kabineti i ri qeveritar, nën kryesinë e Eqerem Libohovës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

20 Janar 1977, doli në libraritë e Tiranës “Mbreti Lir” e...

Më 20 Janar 1977, në libraritë e Tiranës u vu në qarkullim tragjedia “Mbreti Lir”, një nga kryeveprat e dramaturgut të papërsëritshëm anglez Uilliam...

20 Janar 1994, Shqipëria aderon në Konventën për Dëmet nga Ndotja...

Më 20 Janar 1994, vendi ynë aderoi në “Konventën Ndërkombëtare mbi Përgjegjësinë Civile për Dëmet nga Ndotja e Naftës”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

20 Janar 1997, u dekoruan në Romë 20 Albanologë me Urdhërin...

Me rastin e përvjetorit të vdekjes së Gjergj Kastrioti Skënderbeu, më 20 Janar 1997, në Romë u organizua ceremonia e dekorimit me Urdhërin “Naim...