Arkivat Përditshëm e diel janar 21st, 2018

21 Janar 2011, protestë e dhunshme në bulevard; katër persona humbën...

Në një protestë të organizuar në bulevardin Dëshmorët e Kombit më 21 Janar të vitit 2011, situata u përshkallëzua deri në atë pikë sa...

21 Janar 1895, Harallamb Kristo Koçi organizon në Shën Petërburg mbrëmje...

Rilindasi ynë Harallamb Kristo Koçi, i mërguar më 21 Janar 1895, organizoi në Shën Petërburg, programin artistik “Mbrëmjë shqiptare” me pjesëmarrjen e artistëve më...

21 Janar 1814, lindi gazetari Medin Kamberi

Në Përmet , më 21 Janar 1814, u lind gazetari Medin Kamberi. U diplomua për gazetari në Universitetin e Romës. Pas kthimit në Atdhe,...

21 Janar 1922, studentët shqiptarë në Austri botojnë revistën “Minerva”

Studentët shqiptarë të Universitetit të Gracit në Austri, më 21 Janar 1922, nxorrën numërin e parë të revistës së tyre “Minerva”. Ajo pasqyronte në...

21 Janar 1925, Shqipëria shpallet Republikë Parlamentare me President Ahmet Zogun

Asambleja Kushtetuese me deputetët që kishin mbetur pas shtypjes së Revolucionit të Qershorit, u mblodh në Tiranë, më 21 Janar 1925. Ajo shpalli Shqipërinë...

21 Janar 1931, u nënshkrua “Traktati mbi natyralizmin”

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme në Tiranë, më 21 Janar 1931, midis Mbretërisë Shqiptare dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u nënshkrua “Traktati...

21 Janar 1931, çensurohet gazeta “Arbëria”

Më 21 Janar 1931, Qeveria Shqiptare me një vendim të saj ndaloi shpërndarjen e gazetës “Arbëria”. Në të njëjtën kohë në parlament u zhvillua...

21 Janar 1997, protestë para selisë të OKB për të drejtat...

Në Nju Jork, para selisë të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Fondacioni “Dedë Gjo Luli”, i komunitetit të mërgimtarëve shqiptarë atje, organizoi më 21...

21 Janar 1997, hapet në Pejë ekspozita e piktorit Nevzat Belegu

Në Galerinë “ Europa” në Pejë, më 21 Janar 1997, u hap ekspozita me grafikat më të mira të piktorit Nevzat Belegu, i cili...

21 Janar 1997, zhvillohet Festivali i II i muzikës bashkëkohore “Nikolla...

Në Tiranë, më 21 janar 1997, u zhvillua Festivali i II i muzikës bashkëkohore, “Nikolla Zoraqi”. Gjatë tre netëve konkuruan instrumentistë dhe orkestrantë të...