Arkivat Përditshëm e hënë janar 22nd, 2018

22 Janar 1828, lindi Elena Gjika, grua e ndritur e Rilindjes

Në Bukuresht më 22 Janar 1828, u lind Elena Gjika, një nga figurat më të ndritura të Rilindjes sonë. Me veprimtarinë dhe krijimtarinë e...

22 Janar 1788, lindi Bajroni, poet anglez e mik i shqiptarëve

Më 22 Janar 1788 lindi autori i “Çajld Haroldit” Xhorxh Noel Gordon Bajron, miku i madh i Shqipërisë, i cili me aq simpati i...

22 Janar 1914, Qeveria e Ismail Qemalit dha dorëheqjen

Nën presionin e Komisionit Ndërkombëtar të Kontrollit, Qeveria e Përkohshme e Vlorës që kryesohej nga Ismail Qemali, dha dorëheqjen më 22 Janar të vitit...

22 Janar 1919, Shqipëria shpallet zonë lufte nga Komanda italiane

Me urdhërin e shpallur nga komanda italiane e  pushtimit, më 22 Janar 1919, i gjithë territori i Shqipërisë u shpall zonë lufte. Kështu vepruan...

22 Janar 1949, lindi Fran Camaj, gazetar shqiptar në Mal të...

Në fshatin Spije të Malit të Zi më 22 Janar 1949, lindi Fran Camaj. Nga viti 1980 ka qënë punonjës i programit shqip të...

22 Janar 1992, marrëveshje me Gjermaninë për kromin e Bulqizës

Në Tiranë më 22 Janar 1992, midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe asaj të Republikës Federale të Gjermanisë u përfundua “Marrëveshja për projektin...