Arkivat Përditshëm e mërkurë janar 24th, 2018

24 Janar 1882, u vra i rrethuar Ali Pashë Tepelena

Më 24 Janar të vitit 1822, u vra i rrethuar duke luftuar dhëmb për dhëmb deri në pikën e fundit, Ali Pashë Tepelena. Falë...

24 Janar 1732, lindi dramaturgu Orgyst Bomarshe, veprat e tij janë...

Dramaturgu francez Pjer Orgyst Bomarshe, autor i komedive “Berberi i Seviljes” dhe “Martesa e Figaros”, të cilat kanë ardhur në shqip nga Klio Evangjeli...

24 Janar 1889, lindi Viktor Eftimiu, shkrimtar i famshëm rumun me...

Më 24 Janar 1889, në Boboshticë të Korçës u lind Viktor Eftimiu, shkrimtar dhe akademik rumun me prejardhje shqiptare. Ka shkruar dhe botuar shumë...

24 Janar 1900, lindi Kol Mirdita; poet shkodran

Tregimtari Kol Mirdita u lind në Shkodër më 24 Janar 1900. U diplomua në Universitetin e Gracit në Austri. Shkroi dhe botoi që në...

24 Janar 1919, u shua në Itali Ismail Qemali

Në Itali më 24 Janar 1919, vdiq patrioti i shquar i kombit tonë, Ismail Qemali, Hero i Popullit. Gjatë gjithë jetës së tij ai...

24 Janar 1919, shpalli programin Qeveria e Durrësit

Qeveria e Përkohëshme e Durrësit më 24 Janar 1919, shpalli programin e saj që përbëhej nga dy pika kryesore. Së pari, “mbajtja e rendit...

24 Janar 1936, grevë e punëtorëve të çentralit elektrik në Kuçovë

Më 24 Janar 1936, punëtorët e çentralit elektrik të Kuçovës shpallën një grevë pa afat. Ajo u ndërpre më 29 Janar, pas plotësimit të...

24 Janar 1949, lindi Gjon Belushi, aktor Hollivudi me prejardhje shqiptare

Më 24 Janar 1949, në një familje mërgimtarësh shqiptarë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës u lind Gjon Belushi, artist i shquar i Hollivudit....

24 Janar 1991, marrëveshje bashkëpunimi mes televizionit shqiptar dhe atij kinez

Në Pekin më 24 Janar 1991, u nënshkrua “Marrëveshja e bashkëpunimit mes Radio-Televizionit Shqiptar dhe Radio-Televizion-Filmit të Republikës Popullore të Kinës”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...