Arkivat Përditshëm e enjte janar 25th, 2018

25 Janar 1935, lindi humoristi Skënder Sallaku, “Artist i Popullit”

Më 25 Janar 1935 lindi humoristi i njohur dhe i dashur për publikun shqiptar Skënder Sallaku.  Ai e filloi karrierën në Estradën e Kufirit,...

25 Janar 1479, ushtritë turke pushtojnë Shkodrën pas 15 muajsh

Pas një rrethimi prej 15 muajsh, më 25 Janar 1479, ushtritë turke nën komandën e Ahmet Pashës, mundën të pushtojnë Shkodrën.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

25 Janar 1710, lindi albanologu arbëresh Pal Parrinoja

Më 25 Janar të vitit 1710 u lind Pal Parrinoja, një ndër albanologët e parë arbëreshë, rektor i Seminarit Shqiptar të Palermos. Studioi historinë...

25 Janar 1907, unifikohet Diaspora Shqiptare, “Bashkimi” në Odesë të Rusisë

Më 25 Janar 1907, anëtarët e shoqërisë “Bashkimi” i shkruanin gazetës “Shpresa e Shqypnisë”, për bashkimin e shoqërive “Dituria”, “Drita” dhe “Shpresa” të Bukureshtit,...

25 Janar 1909, doli numri i parë i revistës “Rrufeja”

Në Tubher-Fajum të Egjiptit, nën drejtimin e poetit Jani Vreto, në Janar të vitit 1909, doli në dritë revista e përmuajshme “Rrufeja”, e cila...

25 Janar 1925, lindi Eleni Qirici; fama e saj nga...

E para balerinë, aktore dhe akrobate shqiptare, që debutoi me shumë sukses në skenat e Europës, Australisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikë, Eleni...

25 Janar 1927, Pakt Miqësie me Italinë

Më 25 Janar 1927, Kryeministri Italian Benito Musolini dhe Ministri Shqiptar Xhemil Dino, shkëmbyen në Romë instrumentat e ratifikimit të Paktit të Miqësisë Shqipëri-Itali...

25 Janar 1947, premierë e komedisë ruse “Revizori” të Nikolla Gogolit

Në skenën e Teatrit “Kosova”, më 25 Janar 1947, u dha premiera e komedisë “Revizori” e shkrimtarit të madh rus Nikolla Gogolit, me regji...

25 Janar 1994, marrëveshje me Danimarkën për transportin ndërkombëtar

Në kryeqytetin Danez, Kopenhagen, më 25 Janar 1994, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Mbretërisë së Danimarkës, u përfundua “Marrëveshja për...

25 Janar 1997, simpozium shkencor për Ali Pashë Tepelenën

Me rastin e përvjetorit të vrasjes së Ali Pashë Tepelenës, më 25 Janar 1997, në vendlindjen e tij u organizua një simpozium shkencor kushtuar...