Arkivat Përditshëm e premte janar 26th, 2018

Viti 1929/ Fan Noli në median franceze: Tragjedi në tri akte...

Revista mujore franceze “Le Cris des Peuples”, 4 marsin e vitit 1929, ka botuar shkrimin e Fan Nolit, i cili gjendet në faqen n°18. Serbët...

26 Janar 1914, u shfaq drama e Mihal Gramenos, “Vdekja...

Në Worçester Massaschusetes të Amerikës, mërgimtarët tanë përgatitën dhe shfaqën, më 26 Janar 1914, dramën e Mihal Gramenos “Vdekja e Pirros”. Para shfaqjes u...

26 Janar 1929, botohet numri i parë i gazetës Albania

Arbëreshët e Italisë në Shtetet e Bashkuara, më 26 Janar 1929, nxorrën numrin e parë të gazetës së tyre “Albania”. Ajo dilte në Nju...

26 Janar 1931, Normalja e Elbasanit shfaq dramën “Besa”

Më 26 Janar 1931, trupa teatrore e shkollës Normale e Elbasanit, shfaqi për nxënësit dhe publikun e qytetit dramën klasike të Sami Frashërit “Besa”....

26 Janar 1944, përurohet brigada e VI partizane; njësi e Koalicionit...

Dhjetë mijë trupa naziste e kuislinge, më 26 Janar 1944, filluan operacionin në gjashtë drejtime në zonën Përmet-Zagori-Lunxheri. Po atë ditë u përurua krijimi...

26 Janar 1957, Albturist nënshkruan kontratë me firmën turistike angleze Progresiv...

Në Tiranë, më 26 Janar 1957, u nënshkrua kontrata midis “Albturistit” dhe firmës luksoze turistike angleze “Progresiv Tours”. Sipas protokollit turistët anglezë që do...

26 Janar 1958, lindi regjisori kinematografisë shqiptare Sokol Xhahysa

Më 26 Janar 1958, në Tiranë u lind Sokol Xhahysa, piktor dhe regjisor  i kinematografisë shqiptare. U diplomua në Institutin e Lartë të Arteve...

26 Janar, India dhe Australia kremtojnë festën e tyre kombëtare

Sot India dhe Australia, shtete të mëdha e të zhvilluara, me të cilët vendi ynë ka marrëdhënie diplomatike, kremtojnë festën e tyre kombëtare.Referencat: Thimi Çollaku...

26 Janar 1994, Kuvendi i Republikës së Shqipërisë ratifikon marrëveshjet me...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, më 26 Janar 1994, ratifikoi “Marrëveshjen midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Polonisë, lidhur...