Arkivat Përditshëm e diel janar 28th, 2018

28 Janar 1884, lindi Thanas Floqi, një nga gazetarët e parë...

Në Korçë më 28 Janar 1885, lindi Thanas Floqi, një nga juristët dhe gazetarët e parë shqiptarë. U arsimua në Greqi dhe u diplomua...

28 Janar 1888, lindi albanologu kroat Henrik Bariç

Albanologu, gjuhëtari dhe ballkanologu kroat Henrik Bariç, u lind më 28 Janar 1888. Për disa vite me radhë botoi revistën shkencore “Arkiv i lashtësisë...

28 Janar 1896, lindi Riza Cerova, Hero i Popullit

Në Cerovë të Skraparit, më 28 Janar 1896 lindi Riza Cerova, “Hero i Popullit”. U arsimua në Selanik dhe Stamboll. Në Janar të vitit...

28 Janar 1920, mblidhet Kongresi i Lushnjës

Më 28 Janar 1920, në një gjendje shumë të vështirë për Shqipërinë, në Lushnjë, u mblodhën 50 përfaqësues nga të gjithë krahinat e vendit...

28 Janar 1931, një tërmet i fuqishëm lëkund Korçën dhe Devollin

Më 28 Janar 1931, Korça dhe Devolli, u goditën nga një lëkundje e fuqishme dhe e vazhdueshme tërmeti. Pati disa të vdekur dhe shumë...

28 Janar 1932, publikohet Dekreti Mbretëror i Legatës Shqiptare në Ankara

Ligji dhe Dekreti Mbretëror, mbi krijimin e Legatës Shqiptare në Ankara të Turqisë, u publikua, më 28 Janar 1932. Marrëdhëniet diplomatike midis dy vendeve...

28 Janar 1937, shfaqet drama “I burgosuri” në kinema Nacional

Grupi teatror i shoqërisë sportive-artistike “Shkëndija” shfaqi në kinema “Nacional” të Tiranës, më 28 Janar 1937, dramën “I burgosuri”. Për ato vite kjo përbënte...

28 Janar 1997, u shua kardinali i parë i Kishës Katolike...

Në moshën 93 vjeçare, vdiq në Tiranë, më 28 Janar 1997, Mikel Koliqi, kardinali i parë në historinë e Kishës Katolike Shqiptare. Ai kaloi...

28 Janar 1997, mbahet sesioni shkencor “Korça dhe disa nga bijtë...

Në “Parisin e vogël”, më 28 Janar 1997, u mbajt sesioni shkencor “Korça dhe disa nga bijtë e saj”. Në këtë veprimtari u fol...