Arkivat Përditshëm e hënë janar 29th, 2018

29 Janar 1622, Pjetër Budi i dhuron Vatikanit Doktrinën e Krishterë

Në Janar të vitit 1622, kleriku dhe shkrimtari i letërsisë së vjetër shqipe Pjetër Budi, i dhuroi Bibliotekës së Vatikanit, librin e tij “Doktrina...

29 Janar 1888, u shua piktori Eduart Lir

Më 29 Janar 1888, u nda nga bota e artit, piktori dhe grafisti anglez Eduart Lir, i cili në vitin 1848, ishte në vendin...

29 Janar 1899, Kuvendi i Pejës miratoi rezolutën me 11 pika

Më 29 Janar 1899, Kuvendi i Pejës miratoi një rezolutë me njëmbëdhjetë pika, si dhe “Aktin e besës” që përmbante 12 pika. Po atë...

29 Janar 1913, Qeveria e Vlorës vendos të mbrohet Janina me...

Këshilli i Ministrave në Vlorë, i mbledhur, më 29 Janar 1913, mori vendim të mbrohej më çdo kusht Janina nga aneksimi i shovinistëve grekë...

29 Janar 1920, u krijua Komiteti Mbrojtja Kombëtare që organizoi Luftën...

Në kuvendin e Barçallasë, që u mbajt, më 29 Janar 1920, u vendos që pushtuesit italianë të shporren nga Vlora me forcën e armëve....

29 Janar 1967, u shua Spiro Kondo, historian e filolog

Historiani dhe filologu Spiro Kondo, ndërroi jetë më 29 Janar 1967. Ai lindi në fshatin Dardhë të Korçës më 1862. Studjoi lashtësinë e populit...

29 Janar 1961, Fan Noli shqipëron Hamletin e Shekspirit

Më 29 Janar 1961, u vu në qarkullim tragjedia e Shekspirit “Hamleti-Princi i Danimarkës”, përkthyer nga Fan Noli, shqipëruesi më i madh i vendit...