Arkivat Përditshëm e martë janar 30th, 2018

30 Janar 1550, lindi Gjergj Basta, ushtarak austriak me prejardhje shqiptare

Më 30 Janar të vitit 1550, u lind Gjergj Basta, ushtarak austriak me prejardhje shqiptare. Si gjeneral dhe komisar i kavalerisë ka marrë pjesë...

30 Janar 1811, ikonografi Gjergj Çetiri zbukuron kishën e Shën Pjetrit

Ikonografi i shquar shqiptar Gjergj Çetiri i dytë, më 30 Janar 1811, përfundoi zbukurimin e kishës së Shën Pjetrit në katundin Zhymë të Myzeqesë,...

30 Janar 1880, u shua Zef Jubani, ideolog i Rilindjes Kombëtare

Më 30 Janar 1880, vdiq Zef Jubani, veprimtar dhe ideolog i njohur i Rilindjes Kombëtare. Lindi në Shkodër në vitin 1818. Studimet e mesme...

30 Janar 1926, lindi kompozitori Tish Daija

Në një familje artizanësh të dëgjuar por edhe muzikantësh të apasionuar, më 30 Janar 1926, lindi Tish Daija, kompozitori dhe veprimtari me fizionomi thellësisht...

30 Janar 1931, marrëveshje me Austrinë për heqjen e vizave

Më 30 Janar 1931, u nënshkrua “Marrëveshja Shqiptaro- Austriake, për suprimimin e ndërsjelltë të detyrimit të vizave të pasaportave të shtetasve respektive”. Referencat: Thimi Çollaku /...

30 Janar 1934, nënshkruhet Pakti Ballkanik mes Turqisë, Rumanisë dhe Jugosllavisë

Më 30 Janar 1934, u nënshkrua Pakti Ballkanik midis Turqisë, Rumanisë dhe Jugosllavisë. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

30 Janar 1944, lindi Jani Gusho, agronom dhe gazetar

Më 30 Janar 1944, në Fier u lind agronomi dhe gazetari Jani Gusho. Shkollën shtatëvjeçare e kreu në vendlindje. Më pas vazhdoi teknikumin bujqësor...