Arkivat Përditshëm e mërkurë janar 31st, 2018

31 Janar 1862, lindi Zef De Rada, biri i Arbëreshit të...

Më 31 Janar 1862, lindi Zef De Rada, i biri i poetit të shquar Arbëresh Jeronim De Radës. Përmendet për gramatikën e gjuhës shqipe...

31 Janar 1911, u botua nga shtypi perëndimor memorandumi “Kërkimet e...

Në numrin e 31 Janarit 1911, gazeta “Shqypeja e Shqypnisë” që dilte në Sofje, botoi memorandumin me titull “Kërkimet e Shqyptarëve”,  të firmosur nga...

31 Janar 1920, u miratua “Statuti i Lushnjës” ose Kushtetuta e...

“Bazat e Kanunores së Këshillit të Lartë”, apo “Statuti i Lushnjës” përfaqëson kushtetutën e parë të Shtetit Shqiptar, të miratuar më 31 Janar 1920,...

31 Janar 1925, u shpall Republika Shqiptare dhe Zogu President

Pas shtypjes së Revolucionit të Qershorit, deputetët që kishin mbetur nga Asambleja Kushtetuese, u mblodhën në Tiranë, më 31 Janar 1925, e shpallën Shqipërinë...

31 Janar 1924, doli numri i parë i revistës “Reforma”

Më 31 Janar 1924, doli numri i parë i revistës “Reforma”, organ i lidhjes së mësuesve në Tiranë. Përkrahu zhvillimin e arsimit kombëtar dhe...

31 Janar 1933, u shua Milto Tutulani, jurist e Ministër Drejtësie

Më 31 Janar 1933, vdiq në Itali juristi Milto Tutulani, ish Ministër i Drejtësisë në Kabinetin e Zogut, të formuar në  fund të Shtatorit...

31 Janar 1937, përfunduan zgjedhjet parlamentare

Më 31 Janar 1937, përfunduan zgjedhjet parlamentare, ku fitoi lista e kandidatëve të propozuar prej qeverisë. Votimi i parë u krye më 21 Dhjetor...

31 Janar 1980, u vendosën marrëdhënie diplomatike me Ekuadorin

Më 31 Janar 1980, midis vendit tonë dhe Republikës se Ekuadorit, u vendosën marrëdhëniet diplomatike e konsullore.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

31 Janar 1993, u përfundua Konventa Konsullore me Greqinë

Në Athinë ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe asaj të Greqisë, më  31 Janar 1993, u përfundua Konventa Konsullore. Mbi këtë bazë u kryen të...