Arkivat Përditshëm e enjte shkurt 1st, 2018

1 Shkurt 366, u shua August Juliani “Perandori Filozof” me origjinë...

Në Shkurt të vitit 366 vdiq Perandori i Perandorisë Romake August Juliani, pinjolli i dinastisë Ilire Flavi. Ai veshi togën e kuqe të Perandorit...

1 Shkurt 1911, Mihal Grameno botoi në Korçë gazetën “Koha”

Në Korçë më 1 Shkurt 1911 doli numri i parë i gazetës së përjavshme “Koha”. E drejtonte Mihal Grameno me vëllezërit e tij Mina...

1 Shkurt 1914, ndërkombëtarët i kërkojnë Esat Pashë Toptanit të japë...

Më 1 Shkurt 1914  përfaqësuesit gjermanë dhe anglezë të Komisionit Ndërkombëtar të Kontrollit, që praktikisht kryenin funksionin e qeverisë në vendin tonë, i kërkuan...

1 Shkurt 1920, filloi zyrtarisht punën Qeveria e Kongresit të...

Më 1 Shkurt 1920  filloi veprimtarinë  zyrtare qeveria e dalë nga Kongresi  i Lushnjës. Kryeministër i Qeverisë Kombëtare  ishte Sulejman Delvina, Zv. Kryeministër ishte...

1 Shkurt 1935, lindi gjeologu i shquar Vasfi Duka

Në Vranisht të Vlorës më 1 Shkurt 1935, lindi Vasfi Duka, një nga gjeologët më të shquar të vendit. Ai u arsimua në Politeknikumin...

1 Shkurt 1937, u formua Komisioni për festimet e 25...

Me vendim të Këshillit të Ministrave, me 1 Shkurt 1937, u ngrit Komisioni Shtetëror për festimin e 25 vjetorit të Pavarësisë Kombëtare. Ai kishte...

1 Shkurt 1937, Shqipëria filloi të marrë dhe japë “lajme...

Më Shkurt 1937 u vu në shfrytëzim Radiostacioni i Drejtorisë së Shtypit të Ministrisë së Punëve të Jashtme, që drejtohej nga Dr. Mihal Sherko....

1 Shkurt 1997, u shua pedagogu nga Presheva Skënder Hasan...

Më 1 Shkurt 1997, u nda nga jeta në moshën 78 vjeçare pedagogu e patrioti Skënder Hasan Kadriu. Lindi në Preshevë, studioi në shkollën...