Arkivat Përditshëm e premte shkurt 2nd, 2018

2 Shkurt 1859, piktori francez Leon Zherom realizoi kryeveprën “Shqiptarët duke...

Në Shkurt të vitit 1859, në udhëtimin nëpër vendet e lindjes, piktori francez Leon Zherom, një nga mjeshtrit më të mëdhenj të shek XIX,...

2 Shkurt 1905, lindi Dr. Sinan Imami; themeluesi i shërbimit mjekësor...

Sinan Imami, një nga mjekët që ka organizuar dhe drejtuar Shërbimin Mjekësor Ushtarak në Shqipëri, u lind në Përmet më 2 Shkurt 1905. Ai...

2 Shkurt 1924, lindi artisti i madh Sulejman Pitarka

Në Dibër, më 2 Shkurt të vitit 1924, u lind artisti i madh i skenës dhe ekranit shqiptar, Sulejman Pitarka, Artist i Popullit. Kur...

2 Shkurt 1938, lindi Jorgaq Çollaku, agronom e pedagog

Në 2 Shkurt 1938 në Hoçisht të Devollit, lindi pedagogu e agronomi Jorgaq Çollaku. Gjithë jetën e tij ia dedikoi zhvillimit të fruti-kulturës, pyjeve...

2 Shkurt 1999, u shua viloinisti virtuoz Ludovik Naraçi

Më 2 Shkurt 1999 u nda nga jeta violinisti virtuoz Ludovik Naraçi. Violinën e studioi në Konservatorin e Pragës. Pas diplomimit u kthye në...