Arkivat Përditshëm e shtunë shkurt 3rd, 2018

3 Shkurt 2017, u shua pena e madhe Dritëro Agolli

Shkrimtari i madh, Dritëro Agolli u shua më datë 3 Shkurt 2017 në moshën 85-vjeçare. Ai  lindi në Menkulas të Devollit. Pasi mori mësimet e...

3 Shkurt 1913, filluan veprimet luftarake kundër Turqisë nga shtetet...

Më 3 Shkurt 1913, në kuadrin e Luftës Ballkanike, filluan veprimet ushtarake midis Turqisë dhe aleatëve ballkanikë, që luftonin për dëbimin e osmanëve nga...

3 Shkurt 1913, lindi në Mitrovicë futbollisti i Juventusit, Riza Lushta

Në Mitrovicë të Kosovës, më 3 Shkurt 1913, u lind një nga figurat më të ndritura të futbollit shqiptar, Riza Lushta, ose siç e...

3 Shkurt 1925, Shqipëria aderon në konventën “Mbi opiumin”

Më 3 Shkurt 1925, Republika e Shqipërisë aderoi në “Konventën ndërkombëtare mbi opiumin”. Konventa ishte miratuar ne Hagë, në Janar 1912.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

3 Shkurt 1940, u shua kompozitori i Rilindjes Martin Gjoka

Kompozitori i periudhës së Rilindjes Martin Gjoka, u nda nga jeta më 3 Shkurt 1940. Ai u lind në Tivar më 1890, por u...

3 Shkurt 1988, Kongres i Inxhinierëve Gjeoteknik në Athinë

Në Athinë më 3 Shkurt 1988, u mbajt Kongresi i Inxhinierëve Gjeoteknik të Greqisë, ku përveç të ftuarve nga Dhoma Teknike e Greqisë morën...

3 Shkurt 2006, u shua Vath Koreshti, shkrimtar, publisist

Më 3 Shkurt 2006, ndërroi jetë në Itali shkrimtari, skenaristi dhe publicisti i shquar Vath Koreshi. Ai është autor i shumë librave dhe skenarëve...