Arkivat Përditshëm e diel shkurt 4th, 2018

4 Shkurt 1919, Konferenca e Paqes mori në shqyrtim pretendimet e...

Në Konferencën e Paqes në Paris, më 4 Shkurt 1919, u krijua Komisioni Ndërkombëtar për shqyrtimin e kërkesave territoriale të diplomacisë greke, që kishin...

4 Shkurt 1927, lindi humoristi shkodran Tano Banushi

Tano Banushi u lind në Shkodër, më 4 Shkurt 1927, aktor dhe humorist i madh shkodran “Artist i Popullit”. Ai për 30 vjet e...

4 Shkurt 1937, u krijua një Komision që vlerësonte përshtatshmërinë e...

Më 4 Shkurt 1937, në shtypin e kohës u botuan njoftime dhe artikuj mbi krijimin pranë Ministrisë së Arsimit të Komisionit të Posaçëm për...

4 Shkurt 1944, shënohet masakra e Tiranës

Më 4 Shkurt 1944 përkujtohet Masakra hitleriane e Tiranës. U masakruan nëpër rrugët e Tiranës 84 të rinj e të reja, burra e gra...

4 Shkurt 1993, marrëveshje bashkëpunimi me Bullgarinë për kulturën

Në Tiranë, më 4 Shkurt 1993, u nënshkrua “Programi për Bashkëpunimin kulturor, arsimor dhe shkencor ndërmjet Qeverisë dhe Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së...

4 Shkurt 1997, u shua Shaban Stafaj, aktivist i kulturës në...

Më 4 Shkurt 1997, vdiq këngëtari i shquar shqiptar në Maqedoni, Shaban Stafaj. Ai ishte një ndër themeluesit dhe veprimtarët më aktivë të shoqërisë...