Arkivat Përditshëm e hënë shkurt 5th, 2018

5 Shkurt 1887, lindi mjeku dhe patrioti Omer Nishani

Më 5 Shkurt përkujtohet përvjetori i lindjes të mjekut dhe patriotit demokrat Omer Nishani. Ai u lind në Gjiorokastër, ku kreu dhe arsimin fillor....

5 Shkurt 1915, lindi Petrika Merlika (Kruja)

Më 5 Shkurt 1915, në Durrës u lind Petrika Merlika. Filloren e kreu në Tiranë dhe më pas ndoqi kolegjin italo-arbëresh të Shën Mitër...

5 Shkurt 1938 u shua mjeku Hajdar Vlora, nip i Ismail...

Mjekësia shqiptare përkujton, më 5 Shkurt, përvjetorin e vdekjes të Doktorit të Shkencave Mjeksore Hajdar Vlora. Nipi i Ismail Qemalit, lindi në Stamboll. Mbaroi...

5 Shkurt 1945, Radio Prizreni filloi transmetimin në gjuhën shqipe

Më 5 Shkurt 1945, filloi transmetimet në gjuhën shqipe Radio Prizreni. Ky ishte radiostacioni i dytë që përhapte shqipen në rajonin e Kosovës. Radio...

5 Shkurt 1978 premierë në TOB e operetës “Karnavalet”

Në Teatrin e Operas dhe të Baletit në Tiranë, më 5 Shkurt 1978, u dha premiera e operetës “Karnavalet” me muzikë të Avni Mulës...

5 Shkurt 1997, Muzeu Etnografik i Beratit u shpall “Muze Kombëtar”

Muzeu Etnografik i Beratit, më 5 Shkurt 1997, u shpall “Muze Kombëtar”. Në këtë mënyrë qyteti i lashtë 2500 vjeçar, veç Muzeut Kombëtar “Onufri”,...

5 Shkurt 1997 përkujtohet themelimi i Radio Prishtinës

Në lokalet e Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës, më 5 Shkurt 1997, u kremtua 52-vjetori i ngritjes së Radio Televizionit të Prishtinës, duke e...