Arkivat Përditshëm e martë shkurt 6th, 2018

6 Shkurt 1454, Venediku udhëzon rektorët e vet: “grumbullohuni atje ku...

Në një vendim të Senatit të Venedikut të datës 6 Shkurt 1454, flitet për një ekspeditë të re të stuhive osmane kundër Shqipërisë dhe...

6 Shkurt 1929, ekspozitë me punime nga Shqipëria të piktorit...

Vinçenco Kardo, piktor italian i shekullit të kaluar, erdhi në Shqipëri në vitin 1929 dhe punoi disa peisazhe dhe portrete. Me 30 punimet e...

6 Shkurt 1916 lindi Halim Begeja

Në Tiranë më 6 Shkurt 1916, lindi Halim Begeja. U arsimua në vendlindje dhe kreu gjimnazin në Shkodër. Filloi  fakultetin juridik në Montpelje të...

6 Shkurt 1926 lindi aktorja e madhe Liza Laska

Liza Laska, një ndër pioneret e skenës dhe ekranit shqiptar, lindi në Vlorë më 6 Shkurt 1926. Që në moshë të vogël ajo u...

6 Shkurt 1932 lindi balerini Petrit Osman Vorbesi

Më 6 Shkurt 1932 lindi balerini Petrit Osman Vorbesi. Veprimtarinë artistike e nisi që në vitin 1946 në rrethin e baletit të Shtëpisë së...

6 Shkurt 1932 lindi Mustafa Mamojezi, muzikant i orkestrave shqiptare

Mustafa Sali Mamojezi u lind në Tranë më 6 Shkurt 1932.  Pasioni i tij ishte muzika, tromba, prandaj ai u përfshi në orkstrën e...