Arkivat Përditshëm e mërkurë shkurt 7th, 2018

7 Shkurt 1843, lindi patrioti Nikolla Naço

Në qytetin e Korçës më 7 Shkurt 1843, u lind atdhetari dhe veprimtari i shquar i Rilindjes sonë Kombëtare Nikolla Naço. Që  i ri...

7 Shkurt 1889, lindi në Shkodër Justin Rrota

Shkrimtari, gazetari dhe studiuesi Justin Rrota  u lind në Shkodër më 7 Shkurt 1889. Arsimin bazë e mori në Kolegjin Françeskan ndërsa studimet e...

7 Shkurt 1937, koncert i Marie Krajës me rastin e festës...

Më 7 Shkurt 1937, në Shkodër u organizua festa e karnavaleve. Me këtë rast pati shumë veprimtari, sidomos nga të rinjtë dhe nxënësit e...

7 Shkurt 1938, Shqipëria kujdeset për muzikën, me një ligj shumë...

Në Fletoren Zyrtare më 7 Shkurt 1938, u botua ligji “Mbi trupat muzikore”. Sipas tij, trupat muzikore të ushtrisë përfshinin “Bandën e Gardës Mbretërore”,...

7 Shkurt 1941, u shua Mati Logoreci, mësues e veprimtar i...

U nda nga jeta më 7 Shkurt 1941, Mati Logoreci, mësuesi veteran i shkollës shqipe, gjuhëtar, historian e publicist. Mati Logoreci ishte delegat në...

7 Shkurt 1993, u nderua me “Pishtar i demokracisë” juristi...

Tre vjet pas vdekjes , më 7 Shkurt 1993, juristit Xhevat Kapshtica iu dha titulli “Pishtar i demokracisë”. Ai u lind në Kapshticë të...

7 Shkurt 2006, u shua kolosi i pikturës shqiptare Ibrahim Kodra

Më 7 Shkurt 2006, në një spital të Milanos ndërroi jetë piktori i shquar shqiptar Ibrahim Kodra. Sipas amanetit të tij u varros në...