Arkivat Përditshëm e enjte shkurt 8th, 2018

8 Shkurt 1878, piktori italian Bonamore pikturon Shqipërinë

Bonamore, piktor italian i fundshekullit të XIX, është autor i shumë gravurave me motive nga vendet mesdhetare, të botua në disa libra dhe revista...

8 Shkurt 1920, Tirana u bë kryeqytet i Shqipërisë

Më 8 Shkurt 1920, Qeveria e dalë nga Kongresi i Lushnjës u vendos në Tiranë, e cila u bë kryeqytet i vendit. Kjo ngjarje...

8 Shkurt 1923, lindi shkrimtari Jakov Xoxa

Prozatori dhe dramaturgu i shquar Jakov Xoxa, u lind në Fier, më 8 Shkurt 1923. Shkollën fillore dhe të mesme e përfundoi në vendlindje,...

8 Shkurt 1936, lindi në Shkodër kompozitori Gjon Simoni

Në Shkodër, më 8 Shkurt 1936, u lind Gjon Simoni, kompozitor dhe pedagog, autor i dhjetra kompozimeve dhe përpunimeve, organizator i shumë festivaleve të...

8 Shkurt 1934, u përurua monumenti i Çerçiz Topullit në Gjirokastër

Në qytetin e lashtë të Gjirokastrës, më 8 Shkurt 1934, u përurua monumenti i Çerçiz Topullit, vepër e Skulptorit të Popullit, Odhise Paskali. Monumenti...

8 Shkurt 1952, lindi në Kaçanik gazetari e publicisti Sabit Jaha

Më 8 Shkurt 1952, është lindur në katundin Stagovë të Kaçanikut në Kosovë, gazetari, publicist dhe poeti Sabit Jaha. Arsimin fillor e mori në...

8 Shkurt 1997, premierë e dramës “Quo Vadis” në Tiranë

Në skenën e Teatrit Kombëtar, më 8 Shkurt 1997, u dha premiera e dramës “Quo vadis” me autor dhe regjisor Serafin Frankon. Në rolet...

8 Shkurt 1997, Shkëlzen Jetishi vlerësohet si këngëtari më popullor në...

Në Gjakovë, më 8 Shkurt 1997, u organizua veprimtaria artistike, ku u shpall këngëtari më i popullarizuar i vitit në Kosovë. Këtë titull e...