Arkivat Përditshëm e premte shkurt 9th, 2018

9 Shkurt 1899, lindi shkencëtari me përmasa europiane Dr. Bilal Golemi

Në Golem të Kurveleshit më 9 Shkurt 1899, u lind doktor Bilal Golemi, shkencëtar i përmasave europiane. Në Janar të vitit 1927 mbrojti doktoraturën,...

9 Shkurt 1913, forcat serbo-malazeze sulmuan egërsisht me parullën “Shkodrën ose...

Më 9 Shkurt 1913, forcat serbo-malazeze, ndërmorën sulme të përgjakshme për pushtimin e Shkodrës. Megjithë humbjet e mëdha, qeveria e Beogradit vazhdonte veprimet ushtarake...

9 Shkurt 1927, u shua arbëreshi i madh Zef Skiroi

Më 9 Shkurt 1927, u nda nga bota arbërore, publicisti dhe folkloristi nga Hora e Arbëreshëve, Zef Skiroi. Ai na ka lënë një trashëgimi...

9 Shkurt 1945, u vendos në Kosovë “administrimi ushtarak”

Në Kosovë më 9 Shkurt 1945 u vendos “administrimi ushtarak”. Kjo masë synonte të shtypte me dhunë brutale çdo përpjekje të shqiptarëve për të...

9 Shkurt 1987, u shua Ing. Llazar Treska, themelues i shërbimit...

Më 9 Shkurt 1987 u nda nga jeta profesori Ing. Llazar Treska. Ai ndoqi Liceun  Korçës dhe u diplomua si Inxhinier Pyjesh në Francë. ...

9 Shkurt 1997, u nda nga jeta mjeku Faton Ahmet Gashi

Në ShBA, më 9 Shkurt 1997 vdiq mjeku dhe patrioti shqiptar Faton Ahmet Gashi. Ai u specializua ne terapinë moderne të rehabilitimit fizik dhe...