Arkivat Përditshëm e shtunë shkurt 10th, 2018

10 Shkurt 1903, në gjithë perandorinë osmane vetëm shqiptarët nuk kanë...

Më 10 Shkurt 1903, shoqata “Shpresa” e mërgimtarëve shqiptarë në Rumani, iu drejtua qeverisë Franceze për të ndërhyrë pranë Portës së Lartë, që të...

10 Shkurt 1917, lindi Musine Kokalari, e para femër që themeloi...

Më 10 Shkurt 1917 në Adana të Turqisë lindi Musine Kokalari, shkrimtare, studiuese e veprimtare politike. Në vitin 1920 familja e saj u kthye...

10 Shkurt 1927, gjyqi dënoi kryengritësit e Shkodrës

Më 10 Shkurt të vitit 1927, u ekzekutua vendimi i gjyqit politik të Shkodrës, që dënoi me varje tre udhëheqësit e kryengritjes së Malësisë,...

10 Shkurt 1927, u formua kabineti i Presidentit Kryeministër Ahmet...

Kabineti i Zogut që u formua më 10 Shkurt 1927, kishte në përbërje: President i Republikës dhe Kryeministër Ahmet Zogun, Ministër të Drejtësisë Milto...

10 Shkurt 1947, u formua organizata politike e fëmijëve “DEBATIK”

Në kodrat e Tiranës më 10 Shkurt 1947 u krijua “DEBATIKU”. Djemtë e Bashkuar, Anëtarë të Ideve Komuniste. Kjo ishte organizata e luftëtarëve të...

10 Shkurt 1947, u nënëshkrua pakti i paqes me Italinë

Në Paris më 10 Shkurt 1947, u nënëshkrua Traktati i Paqes me Italinë. Ky dokument ndërkombëtar e detyron Italinë, të njohë e respektojë pavarësinë,...