Arkivat Përditshëm e diel shkurt 11th, 2018

11 Shkurt 1909, u luajt në Dardhë të Korçës drama “Lufta...

Në Dardhë të Korçës, më 11 Shkurt 1909, u vu në skenë “Lufta e Trojës” një variant i shkurtuar i përshtatur si dramë nga...

11 Shkurt 1907, u krijua në Rumani dega e shoqërisë “Bashkimi”

Mërgimtarët e kolonisë shqiptare të Kostancës në Rumani, më 11 Shkurt 1907, krijuan degën e shoqërisë patriotike “Bashkimi”. Kryetar u zgjodh Eftimi Radi, Nënkryetar...

11 Shkurt 1920, u likujdua Qeveria e Durrësit

Me vendim të qeverisë së dalë nga Kongresi i Lushnjës, më 11 Shkurt 1920, Këshilli Kombëtar së bashku me Këshillin e Lartë dhe anëtarët...

11 Shkurt 1920, telegram i Luigj Bumçit për Kryeministrin anglez Llojd...

Kryetari i dërgatës shqiptare në Konferencën e Paqes, Luigj Bumçi, më 11 Shkurt 1920, i dërgoi telegram Kryeministrit të Qeverisë Angleze Llojd Xhorxh, njëkohësisht...

11 Shkurt 1927, përurimi i dy rrugëve të reja në Shqipëri...

Më 11 Shkurt 1927 u përurua rruga e re Fier-Berat. Një ditë më pas u përurua një rrugë tjetër e porsa shtruar, ajo që...

11 Shkurt 1928, xhirohet filmi i parë nga një amator shqiptar

Më 11 Shkurt 1928, “Gazeta e Korçës”, shkruante për filmin e parë të xhiruar nga amatorë shqiptarë. Ajo njoftonte se në Boston të Shteteve...

11 Shkurt 1936, grevë e shoqërisë “Puna” në Kuçovë

Mëngjesin e 11 Shkurtit 936, Kuçova u zgjua nga sirenat që paralajmëronin fillimin e grevave të naftëtarëve dhe punëtorëve të tjerë. Puna u ndërpre...

11 Shkurt 1949, u përurua Muzeu Historik i Shkodrës

Në Shkodër më 11 Shkurt 1949, u përurua Muzeu Historik i qytetit. 683 objekte të tij u morën nga dy muzeumet e klerit katolik....

11 Shkurt 1950, vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Vietnamin

Më 11 Shkurt 1950, midis vendit tonë dhe Republikës së Vietnamit u vendosën marrëdhëniet diplomatike. Vietnami është një nga vendet e gadishtullit të Indokinës...

11 Shkurt 1966, promovimi i librit “Letra prej Ulqini” të...

Më 11 Shkurt 1966, u promovua vepra satirike e shkrimtarit Ramiz Kelmendi “Letra prej Ulqini”, që derjtohet kundër dhunës nacionaliste që ushtonin shovinistët serbë...