Arkivat Përditshëm e hënë shkurt 12th, 2018

Akademia Monarkiste Shqiptare vlerëson me çmimin “KONSTANDINI I MADH” Z. Shpëtim...

Në një ceremoni të mbajtur në sallën “Kostandin Shpataraku” të Muzeut Historik Kombëtar, Akademia Monarkiste Shqitptare vlerësoi me çmime një sërë personalitetesh me kontribute...

12 Shkurt 1882, në Shkodër u luajt drama e poetit arbëresh...

Në qytetin e lashtë të Shkodrës, më 12 Shkurt 1882, u vu në skenë drama “I biri i çifutit”, vepër e poetit arbëresh Leonardo...

12 Shkurt 1891, lindi Petref Pogoni, arsimtar i dekoruar me Urdhërin...

Në fshatin Voshtinë të krahinës së Pogonit, më 12 Shkurt 1891, u lind Petref Pogoni, figurë e shquar e arsimit shqiptar, që për 30...

12 Shkurt 1919, Qeveria e Durrësit kërkon kthim të mëvetësisë

Më 12 Shkurt 1919, Qeveria e Përkohëshme e Durrësit, i dërgoi Konferencës së Paqes në Paris, një Memorandum ku kërkon, që t’i kthehej Shtetit...

12 Shkurt 1931, në atentatin kundër Zogut në Vjenë, mbeti i...

Më 12 Shkurt 1931, u vra në Vjenë gjatë atentatit kundër Zogut I, adjutanti i tij Llesh Topallaj. Ai lindi në Shkodër më 1896....

12 Shkurt 1932, lindi në Përmet mjeku Mantho Nakuçi

Në Kosinë të Përmetit, më 12 Shkurt 1932, u lind mjeku Mantho Nakuçi. Pas diplomimit në Fakultetin e Mjekësisë në vitin 1957, punoi në...

12 Shkurt 1945, doli në Prishtinë numri i parë i gazetës...

Në Prizren të Kosovës, më 12 Shkurt 1945, doli numri i parë i gazetës “Rilindja”, që më vonë u bë e përditshmja shqipatare e...

12 Shkurt 1957, u themelua në Tiranë Ansambli i Këngëve...

Ansambli i Këngëve dhe Valleve, që njihet jo vetëm brenda vendit, por edhe jashtë për shfaqjet e tij të shumta, të bukura dhe origjinale,...

12 Shkurt 1962, u shua Aldo Çoba, studiues

Bibliofilët shqiptarë sot përkujtojnë përvjetorin e vdekjes të Aldo Çobës. U lind në Shkodër, më 1910. Ndoqi Kolegjin Françeskan në vendlindje dhe Kolegjin Amerikan...

12 Shkurt 1997, u shfaq në TVSH dokumentari “Rruga e mundimshme...

Në ekranin e Televizionit Shqiptar, më 12 Shkurt 1997, u shfaq filmi dokumentar “Rruga e mundimshme e Rilindjes” me skenarist dhe realizues Angjelina Papalilon,...