Arkivat Përditshëm e martë shkurt 13th, 2018

13 Shkurt 1468, Venediku merr masa pas vdekjes së Skënderbeut

Me t’u marrë vesh vdekja e Skënderbeut, më 13 Shkurt 1468, u mblodh Senati i Republikës së Venedikut i cili mori vendim mbi masat...

13 Shkurt 1921, Kryeministri shqiptar ndalon “kantonizimin” e vendit

Më 13 Shkurt 1921, krerët e borgjezisë ortodokse korçare Koço Kota dhe Thoma Orollogaj, i dërguan një memorandum qeverisë në Tiranë, ku kërkonin që...

13 Shkurt 1937, u krijua shoqëria e transportit të udhëtarëve Adriatik

Më 13 Shkurt 1937, u krijua shoqëria kolektive “Adriatik” për transportin e udhëtarëve në të gjithë Shqipërinë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

13 Shkurt 1937, përkujtohet sot luftëtari Halim Xhelo

Sot përkujtohet Halim Xhelo, Hero i Popullit. Luftëtar i çetës kryengritëse të Spiro Bellkamenit, një ndër organizatorët dhe luftëtarët e Luftës së Vlorës më...

13 Shkurt 1944, nisi operacioni gjerman “Pik” në Malësi të Gjakovës

Më 13 Shkurt 1944, pushtuesit nazistë filluan operacionin “Pik” në Malësinë e Gjakovës. Morën pjesë rreth 5000 ushtarë të Vermahtit dhe mercenarë. Operacioni drejtohej...

13 Shkurt 1958, lindi sportistja Elisabeta Karabolli, kampione e Europës...

Qitësja e shquar Elisabeta Karabolli, u lind në Tiranë, më 13 Shkurt 1958. U arsimua në kryeqytet ku ndoqi Fakultetin Ekonomik dhe u diplomua...

13 Shkurt 1993, marrëveshje për nxitje të investimeve me Kinën

Në Pekin, më 13 Shkurt 1993, midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Popullore të Kinës u nënshkrua “Marrëveshja për nxitjen...

13 Shkurt 1997, eksopzitë personale e piktorit Agim Çavdarbasha në Prishtinë

Në Galerinë e Arteve “Dodona” në Prishtinë, më 13 Shkurt 1997, u hap ekspozita personale e piktorit e skulptorit akademik kosovar Agim Çavdarbasha. Përveç...