Arkivat Përditshëm e mërkurë shkurt 14th, 2018

14 Shkurt 1880, i pari Muze në Shqipëri u themelua nga...

Në Shkurt të vitit 1880, etërit jezuitë ngritën në Shkodër muzeun e parë në vendin tonë. Materialet kryesore ishin objekte arkeologjike, koleksione monedhash dhe...

14 Shkurt 1905, lindi juristi Rasim Kolonja

Në Manastir, më 14 Shkurt 1905, u lind Rasim Kolonja. Mësimet e para i mori në vendlindje pranë misionit laik Francez. Pas tij erdhi...

14 Shkurt 1910, u mbajt në Korçë mitingu i alfabetit shqip

Të Dielën më 14 Shkurt 1910, në Korçë u zhvillua “Mitingu i Alfabetit”. Mbi 12000 atdhetarë nga qyteti dhe fshatrat e Korçës dhe të...

14 Shkurt 1916, lindi Theodhor Samsuri, mësues e diplomat

Në një familje nënpunësish, në qytetin e Korçës, më 14 Shkurt 1916, u lind Theodhor Samsuri, arsimtar dhe diplomat i shquar. Pas përfundimit me...

14 Shkurt 1982, u nda nga jeta Lirak Dodbiba, mësues me...

Pedagogu dhe studiuesi i shquar Lirak Dodbiba, u lind në Elbasan, në Nëntor të vitit 1912. Mësimet e para i mori në vendlindje dhe...

14 Shkurt 1997, ekspozitë e arteve të bukura në Tiranë nga...

Lidhja studentore “Dardania” në bashkëpunim me Akademinë e Arteve të Bukura të Tiranës, më 14 Shkurt 1997, hapën në Muzeun Historik të kryeqytetit ekspozitën...