21 Mars 1903, trupat franceze ulën Flamurin kombëtar në Korçë

0
337

Në Korçë, më 21 Mars 1919, trupat pushtuese franceze ulën flamurin tonë kombëtar. U shkel kështu protokolli i Dhjetorit 1916, që shpallte “Krahinën Autonome të Korçës”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues21 Mars 1933, lindi shkrimtari Odhise Grillo
Arikulli vijues21 Mars 1903, u botua në Sofje numri i parë i gazetës “Vetëtima”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.