21 Mars 1933, lindi shkrimtari Odhise Grillo

0
544

Shkrimtari dhe gazetari Odhise Grillo u lind, më 21 Mars 1933. Mësimet e para i mori në Vuno. Më pas, vazhdoi arsimimin në kryeqytet. U diplomua për gjuhë-letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës. Katër dekada të jetës së tij, ka punuar redaktor në revistën “Hosteni” dhe në Shtëpinë Botuese “Naim Frashëri”. Shkrimet e para i ka botuar që në vitin 1947. Emri i tij ndeshet shpesh në gazetën “Pioneri”, “Zëri i rinisë”, “Drita”, Nëntori” dhe fletore të tjera të kohës. Është autor i shumë se 70 librave të të gjitha gjinive. Ato janë botuar në Tiranë, Prishtinë, Shkup, Tetovë, Mitrovicë, por edhe në Damask e Athinë. Gjysëm shekulli shkrimtari simpatik, bashkëpunoi me gazetat dhe revistat për fëmijë të Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë, shkroi dhe botoi për të vegjëlit shumë tekste mësimore. Breza të tërë shkrimtarësh dhe pedagogësh e kujtojnë profesorin e tyre dhe leksionet e tij interesante mbi letërsinë për fëmijë që ka mbajtur në auditorët e Universitetit të Tiranës dhe Elbasanit. Odhise Grillo ishte anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve dhe Kryetar i Shoqatës Mbarëkombëtare të Shkrimtarëve për Fëmijë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues21 Mars 1953, premierë e “Otellos” në Teatrin Popullor
Arikulli vijues21 Mars 1903, trupat franceze ulën Flamurin kombëtar në Korçë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.