25 Nëntor 1913, lindi shkrimtari i shquar Petro Marko

0
454

Petro Marko

Shkrimtari i shquar Petro Marko u lind në Dhërmi, më 25 Nëntor 1913. Shkrimet e para i botoi, që kur ishte nxënës në Shkollën Tregëtare të Vlorës. Ishte pjesëmarrës në Luftën e Spanjës dhe i kushtoi asaj romanet “Hasta la vista” dhe “Qyteti i fundit”. Petro Marko ka lënë një trashëgimi të pasur letrare e gazetareske, krijime në prozë e poezi. Ndër veprat e tij përmendim vëllimin me vargje “Horizonti”, romanet “Ara në mal”, “Stina e armëve”, “Ultimatumi”, “Nata e Ustikës”, disa vepra për fëmijë, si “ Shpella e Piratëve”, vëllim biografik “Halim Xhelo” etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues25 Nëntor 1912, Elbasani; qyteti i parë që shpalli pavarësinë
Arikulli vijues25 Nëntor 1909, shqiptarët kërkojnë nga xhonturqit njohjen e të drejtave kombëtare
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 8 =