9 Gusht 1914, u zhvilluan luftime të ashpra ndërmjet forcave reaksionare turkomane dhe malësorëve patriotë

0
636

Në Lezhë, më 9 Gusht 1914, u zhvilluan luftime të ashpra ndërmjet forcave reaksionare turkomane dhe malësorëve patriotë. Forcat patriotike, që luftonin për ruajtjen e rendit dhe tërësisë së vendit, lanë në fushën e luftës mbi 60 dëshmorë dhe shumë të plagosur.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

PËRGJIGJU

6 + 6 =