Fotografia, dikur privilegj sot konsum

0
637

Presidenti i Nderit të QMKSH-së zoti Shpëtim Sala ishte i ftuar në emisionin “Mesditë” në Tv Vizion Plus. Bashkë me të tjerë të ftuar, personalitete të spikatur, u diskutua rreth fotografisë shqiptare, evoluimit të teknikave të realizimit, etj. Me disa fotografi, kryesisht të shkollave shqiptare, nga arkivat e Qendrës Mbarëkombëtare të Koleksionistëve Shqiptarë, Z Sala ilustroi ecurinë e artit fotografik të hershëm shqiptar. Ai theksoi se rëndësia e fotografisë qëndron mes të tjerash edhe në dokumentimin e historisë së një populli.

SHPËRNDAJE
Arikulli pasuesNishani: Do të kem kohë pas 24 korrikut për të bërë analistin dhe opinionistin
Arikulli vijues31 Maj 2000, vdiq në Kanada, regjizori Viktor Stratobërdha
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.