11 Tetor 1913, Fishta boton “Hylli i Dritës”

0
446

“Hylli i Dritës”

Në Tetor të vitit 1913, nën drejtimin e At Gjergj Fishtës, doli në Shkodër numri i parë i revistës “Hylli i dritës”. Ajo ishte fletore politike, fetare, kulturore e shkencore; trajtonte probleme historike dhe gjuhësore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues11 Tetor 1922, kërkesë zyrtare e Shqipërisë për njohje
Arikulli vijues11 Tetor 1911, u hap shkolla shqipe në Lumë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

3 + 4 =