12 Shtator 2000, nisi ekspedita arkeologjike në Finiq

0
323

Finiq

Në qytetin antik të Finiqit, 12 km larg Sarandës, më 12 Shtator të vitit 2000, në bazë të protokollit të nënshkruar një vit më parë, nisi punën ekspedita e përbashkët me arkeologjinë italiane dhe shqiptarë. Ekspedita e shtriu misionin, në të gjithë territorin antik, duke kryer sondazhe dhe gërmime për evidentimin sa më të plotë të objekteve të qytetërimit antik.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

PËRGJIGJU

5 + 9 =