12 Tetor 1415, dokumenta për doganën e Ishmit

0
357

Principata e Kastriotëve

Dokumenti që mban datën 12 Tetor 1415, flet për doganën e portit të Ishmit. Ai dëshmon për qënien e një rrjeti doganor, një element i domosdoshëm për ekzistencën e një shteti, siç ishte, principata feudale e Kastriotëve, ku hynte dhe Ishmi. Nga ky dokument, mësojmë gjithashtu për eksportin nga principata, e grurit dhe lëndëve drusore, pra, për shkëmbime tregëtare me botën e jashtme, kryesisht me Raguzën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1879, u themelua “Shoqëria e të shtypurit shkronja shqip”
Arikulli vijues13 Tetor 1995, Traktati i Miqësisë me Italinë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 2 =