12 Tetor 1927, lindi Gjon Ujka, ekonomist

0
378

Shkodra

Luftëtari antifashist dhe ekonomisti i njohur Gjon Ujka, u lind në Shkodër, më 12 Tetor 1927. U diplomua në institutin e Tregëtisë së Leningradit. Ka kryer funksione të larta në sferën e tregëtisë së brëndëshme në vendlindjen e tij dhe për meritat e luftës dhe të punës, ka marrë shumë urdhëra e dekorata.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1937, numri i parë revsitës “Shkolla Kombëtare”
Arikulli vijues12 Tetor 1920, kërkesë për pranim në Lidhjen e Kombeve
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

3 + 4 =