12 Tetor 1937, numri i parë revsitës “Shkolla Kombëtare”

0
335

Shkolla Kombëtare

Më 12 Tetor 1937, doli numri i parë i revistës pedagogjike “Shkolla Kombëtare”. Trajtoi çështje praktike të arsimit fillor. Pas pushtimit fashist, revista qarkulloi me titullin “Shkolla Shqiptare”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1937, u ndalua gazeta “Sazani”
Arikulli vijues12 Tetor 1927, lindi Gjon Ujka, ekonomist
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 2 =