14 Nëntor 1647, Gjergj Vlodanji shkruan për kryengritjen shqiptare kundër otomanëve

0
333

Kryengritjet antiosmane

Në letrën e datës, 14 Nëntor 1647, fisniku Gjergj Vlodanji, shkruan për kryengritjen që ka shpërthyer në Shqipëri kundër pushtuesëve osmanë dhe për përpjekjet që bëjnë kryengritësit për tu lidhur me Venedikun. Duke parë politikën që ndiqte Republika e Shën Markut, fisniku Vlodanji, këshillon që të përfitohet nga ndihmat e tij, sidomos në armë, por mos u lëshojnë venedikasve fortesat, që mund të çlirohen.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 Nëntor 1866, Elena Gjika sygjeron ngritjen e Akademisë Shqiptare në Kalabri
Arikulli vijues14 nëntor 1716, përkujtohet filozofi Gotfrid Lejbnic
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

5 + 1 =