14 Nëntor 1866, Elena Gjika sygjeron ngritjen e Akademisë Shqiptare në Kalabri

0
294

Elena Gjika

Në letrën që Elena Gjika i shkruan De Radës, më 14 Nëntor 1866, theksonte nevojën e themelimit të një shoqate letrare, e cila do të merrej me mbledhjen e këngëve popullore, dorëshkrimeve arkivore-kulturore, etj. Ajo sygjeronte gjithashtu ngritjen e Akademisë Shqiptare në Kalabri me karakter kombëtar, për të cilën ishte në dijeni dhe e mbështeste edhe Garibaldi i famshëm, miku i arbëreshëve dhe shqiptarëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 Nëntor 1901, gazeta “Drita”
Arikulli vijues14 Nëntor 1647, Gjergj Vlodanji shkruan për kryengritjen shqiptare kundër otomanëve
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

3 + 2 =