14 Nëntor 1901, gazeta “Drita”

0
306

Shahin Kolonja

Në kryeqytetin bullgar Sofje, më 14 Nëntor 1901, doli numri i parë i gazetës se përdyjavëshme “Drita”. Fletoren politike, shoqërore, kulturore e letrare e drejtonte Shahin Kolonja. “Drita” njihet si një ndër organet më të rëndësishme të shypit tonë në periudhën e luftës për shpalljen e pavarësisë. Me të bashkëpunuan veprimtarët dhe atdhetarët më përparimtarë të kohës, që ndihmuan për përgatitjen e kryengritjes së armatosur.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 Nëntor 1907, gazeta “Dashamiri” në Trieste
Arikulli vijues14 Nëntor 1866, Elena Gjika sygjeron ngritjen e Akademisë Shqiptare në Kalabri
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

6 + 3 =